TEKNOLOGIER

Vår teknik är grunden för våra högkvalitativa produkter. Urvalet av de bästa processerna för att erhålla stabila, mycket rena och injektionsoptimerade produkter ligger i BioScience GmbHs varmt om hjärtat.
HYALURONIC ACID har länge använts i medicin och har visat sig ha utmärkta säkerhetsegenskaper. HA i sin naturliga form förblir i vävnaden för endast en kort tid, på grund av enzymatisk nedbrytning och fria radikaler.

RÅMATERIAL

För våra medicinska produkter använder vi endast hyaluronsyra från välrenommerade tillverkare. Denna hyaluronsyra med hög renhet är av icke-animaliskt ursprung och erhålls genom biofermentering. Detta undviker potentiella främmande proteinreaktioner som kan uppstå i hyaluronsyror från djurkällor. Varje parti av en medicinsk produkt testas av ett oberoende laboratorium för dess endotoxinhalt (enligt Pharm. Eur. LAL-test) och släpps på marknaden först när det är endotoxinfritt.

THIXOTROPISK TEKNOLOGI

BioScience GmbH har utvecklat en tillverkningsprocess som gör att en speciell typ av tvärbunden HA-gel kan syntetiseras. Denna process ger gelén en egenskap att bli mindre viskös under tryck (injektionskraft) och omedelbart återgå till ursprunglig viskositet när trycket inte längre appliceras. Denna gels molekyler är kovalent bundna, vilket innebär att de kvarstår i vävnaden längre och är stabila . Den speciella strukturen hos dessa tixotropa HA-molekyler minskar också diffusionshastigheten för enzymethyaluronidas i matrisen och resulterar i en långvarig gel.