Vad är ALHYDRAN?

ALHYDRAN är internationellt känd som en ärrbehandlande kräm men den är mycket mer än så: ALHYDRAN har en bevisat positivt påverkan på många olika hudbesvär och skador på huden . Den effektiva, fuktreglerande krämen garanterar optimal hydrering, främjar läkning av huden och lindrar hudbesvär som klåda, torr hud, rodnad samt utslag och eksem.

Effekten är vetenskapligt bevisad genom mångåriga  kliniska studier. Som ett resultat av detta har produkten använts av specialister i mer än 15 år i 40 olika länder.

När skall jag använda ALHYDRAN?

ALHYDRAN har en bevisad effekt på många olika hudbesvär och skador på huden som t e x:

 • Ärr
 • Brännskador
 • Laserbehandlad hud
 • Mycket torr hud
 • Strålningskadad hud
 • Sårområden
 • Aktinisk keratos, solkeratos

Hur fungerar ALHYDRAN?

En skadad hud förlorar för mycket fukt.  Då huden torkar ut kan komplikationer komma att uppstå. Därför måste den sårbara huden få hjälp för att fungera och läka.

För att huden skall återhämta sig krävs följande: 

 •  Optimal hydrering av epidermis
 • Läkning av själva skadan i översta hudlagret.

Den unika, beprövade effekten av ALHYDRAN säkerställer kraftig hydrering samt fukthållning (via ocklusion). Båda är nödvändiga för att reparera den skadade huden. Detta resulterar i långsiktigt återinförande av fuktbalansen i huden. Alhydran består till huvuddelen av färsk aloe vera som verkar för en fuktreglering på djupet med långvarig effekt.

Hur fungerar ALHYDRAN - frisk och störd hudbarriär

En hälsosam hudbarriär

Fuktreglering är ett viktigt verktyg i huden för att skydda sig mot skadlig yttre påverkan. En frisk hud har en stabil mängd vatten som lämnar kroppen (TEWL). Det övre hudskiktet består av cirka 30% vatten. Denna nivå är nödvändig för optimal hudfunktion.

En skadad hudbarriär

När hudbarriären störs förlorar kroppen en onormal hög volym vatten genom huden. Detta kommer att resultera i en minskning av den normala vattenprocenten i överhuden, vilket orsakar att hudbarriären inte fungerar. Denna sårbara hud kan inte läka och skydda sig.

Symtom som kan uppstå är svår klåda, rodnad, torr hud etc. Detta kan i sin tur orsaka bland annat komplikationer i ärrvävnaden, utlösa eksem och stagnation av sårläkning. Denna hud behöver optimal hydrering av överhuden och återställande av barriärfunktionen för att kunna återhämta sig.

ALHYDRAN ingredienser

ALHYDRAN är en medicinsk kräm med en bas av 100% färsk Aloe Vera Gel. Aloe Vera ger krämen starka fuktgivande egenskaper och är samtidigt mild och lämpar sig därför särskilt för skadad och sårbar hud.

ALHYDRAN innehåller Aloe Vera av högsta kvalitet från världens äldsta plantage på Aruba. 

ALHYDRAN innehåller mer än 45% Aloe Vera gel, den högsta möjliga koncentrationen. Denna höga koncentration av Aloe Vera är det som gör ALHYDRAN så effektiv.

I ALHYDRAN används färsk Aloe Vera gel, inte pulverkoncentrat. Aloe Vera-växten bearbetas så snart den skördas, så att inga aktiva ingredienser går förlorade.

 Aloe Vera ALHYDRAN ingredient

 

Andra aktiva ingredienser
De andra aktiva ingredienserna i ALHYDRAN-produktserien innehåller en hög nivå av naturliga oljor och antioxidanter, som ytterligare bidrar till produktens unika och långvariga fuktgivande egenskaper. Tillsammans bidrar de även till att förbättra hudens regenererande förmåga

 • E-vitamin och C-vitamin
 • Antioxidanter
 • Naturliga oljor, som Jojobaolja

ALHYDRAN gör huden smidig och elastisk och är särskilt lämplig för hudtyper med reducerad elasticitet. Produkten är extremt mild och passar därför de flesta hudtyper. ALHYDRAN färgar inte och kan tvättas med vatten.